تجهیزات اتوماسیون بخار VIRA

کنترل سطح آب در بویلر بخار

بویلرهای بخار مخازن تحت فشاری هستند که این امکان را فراهم می کنند تا آب با حرارت دیدن به بخار تبدیل شود. بویلرهای بخار بر اساس استانداردهای EN 12952 (برای بویلر های واترتیوب) و EN 12953 (برای بویلر های فایرتیوب) در اروپا تولید می شوند.

ما می توانیم بویلرهای بخار را به دو دسته تقسیم کنیم

  • بویلرهای فایر تیوب
  • بویلر های واترتیوب

اما بویلرهای بخار را همچنین می توان با توجه به محل استفاده، نوع کوره، نوع سوخت مصرفی، ساخت آن و کلاس فشار بویلر دسته بندی کرد.

کنترل آب تغذیه، اندازه گیری سطح آب و ایمنی

اندازه گیری سطح آب و ایمنی

درام بویلر محل برخورد آب و بخار و جدا شدن از یک دیگر است. سطح آب در اینجا یکی از پارامترهای مهمی است که باید اندازه گیری و کنترل شود. برای اینکه بویلر بخار به طور ایمن و کارآمد کار کند، سطح آب در درام باید ثابت نگه داشته شود.

سطح آب بسیار کم می تواند به دلیل گرم شدن بیش از حد در نتیجه خشک شدن بویلر، به لوله بویلر آسیب برساند و باعث آسیب مکانیکی شود، یعنی ذوب شده و فرو بریزد. آبی که بدون انتظار خنک شدن لوله های بویلر داغ داده وارد محفظه می شود باعث انفجار می شود.

نکته دیگری که باید به آن توجه کرد سطح بالای آن است. سطح آب بیش از حد درام می تواند به تجهیزات پایین دست آسیب برساند. انتقال آب باعث عملکرد نامناسب جداکننده ها، مشکل در کنترل دما، انتقال آب و در نتیجه ضربه قوچ شود.

مقدار آب ورودی به بویلر باید با مقدار بخار آزاد شده متعادل شود تا سطح آب ثابت در بویلر به دست آید. بنابراین، داشتن اطلاعات در مورد اصول عملیاتی، الزامات مونتاژ، نقاط قوت و ضعف سیستم کنترل سطح آب درام بسیار مهم است. نادیده گرفتن این مسائل ممکن است منجر به کاربرد نامناسب، تعمیر و نگهداری مکرر، عملکرد ناایمن و همچنین عملکرد پایین سیستم شود.

کنترل آب تغذیه ON-OFF

در حین کنترل آب تغذیه به روش On-Off، پمپ آب تغذیه با دستوراتی که از پراب  دریافت می کند روشن و خاموش می شود. پمپ زمانی شروع به کار می کند که سطح آب تا سطح پایین آب مشخص شده کاهش یابد. هنگامی که سطح آب به سطح بالای آب تعیین شده رسید، پمپ متوقف می شود.

تعدیل کنترل آب تغذیه (روش کنترل تک عنصری)

در طول کنترل آب تغذیه تعدیل کننده، یک پراب خازنی نصب شده روی بویلر، سطح آب را به کنترل کننده منتقل می کند و با دستور باز شدن شیر مورد نیاز توسط کنترل کننده سطح، سطح آب ثابت نگه داشته می شود. شیر مورد استفاده در سیستم، بسته به کاربرد می تواند به صورت دو طرفه یا سه طرفه باشد. در سیستم های کنترل آب تغذیه مناسب، بهتر است که یک پمپ به طور مداوم کار کند و یک شیر به طور متناسب اجازه عبور آب را بدهد. علاوه بر این سیستم، کنترل را می توان با پمپ های سرعت متغیر مستقیم بدون استفاده از دریچه انجام داد. اما به دلایلی مانند کاویتاسیون پمپ ها در فرکانس های پایین، کاربردی ترین و بدون مشکل ترین روش در این زمینه، سیستم های نصب شده با شیر می باشد.

مزایا و معایب

در سیستم های کنترل آب تغذیه On-Off با کارکرد پمپ، آب سردتر از آب موجود در بویلر به بویلر اضافه می شود. این افزودن می تواند باعث تغییر فشار بخار و جریان شود. علاوه بر این، باز و بسته شدن مداوم پمپ در طولانی مدت باعث فرسودگی و از بین رفتن پمپ ها می شود.

سیستم های کنترل آب تغذیه On-Off از نظر نصب و استفاده بسیار ساده هستند.

سیستم های کنترل آب تغذیه on-off برای ظرفیت های کم مناسب هستند.

سیستم های کنترل آب تغذیه On-Off مقرون به صرفه هستند.

در سیستم های کنترلی آب تغذیه On-Off  برای هر بویلر به یک پمپ مجزا نیاز است.

اگر در بویلر های بخار با استفاده از سیستم های کنترل تغذیه on-off، آب در بخارخروجی وجود داشته باشد، ممکن است تولید متوقف شود و به دلیل هشدارهای کاذب سطح آب کاهش یابد. علاوه بر این، انتقال آب همراه با بخار نیز ممکن است باعث ایجاد چکش آب شود و تأثیر مخربی در نصب داشته باشد.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

Amir Mehdipour

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *